ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Böbrek Yahnisi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003456)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:52 AM

Böbrek Yahnisi Tarifi
 
Böbrek Yahnisi Tarifi

12 kuzu böbreği (temizlenip ince dilimlenmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
2 çorba kaşığı rafine yağ
4 soğan (ince dilimlenmiş)
2 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış)
200 gr (1 su bardağı) Dömi-glas sos
1 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)
2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Fırınınızı önce orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
Orta boy bir tavada bir çorba kaşığı yağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz. Köpükleri kaybolunca soğanları ekleyip ara sıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Soğanları delikli kepçe ile ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz. Kalan yağı tavaya koyup, böbrekleri 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz. Domates, Dömiglas sos, maydanoz, limon suyu ve limon rendesini ekleyip ateşin altını kısınız ve devamlı karıştırarak 4 dakika daha pişiriniz. Böbrekleri kaşıkla alıp servis tabağındaki soğanların üstüne yerleştirerek hemen servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:53 AM

Böbrek Yahnisi Tarifi
 
teşekkürler


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.