Sarma Beyti Kabap Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Beyti Kabap TarifiSarma Beyti Kabap Tarifi 250 gr kıyma 1 adet minik soğan 4-5 dal maydanoz Karabiber, tuz 2 adet lavaş yufkası Üzeri için: 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Kıyma, rende soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber yoğrulur 2 parçaya ayrılılır Her parça adana kebap yapar gibi şişe, 1 karış boyunda geçirilir Izgarada ya da mangalda pişirilir Köfte şişten çıkarılır, lavaşa sarılır Servis tabağına konur, 2 parmak eninde, bıçakla dilimlenir Diğer tarafta üst malzemesi, sos kabında bir taşım kaynatılır ve kebabın üzerine gezdirilir![]() |
|
Sarma Beyti Kabap Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Beyti Kabap Tarifi![]() Malzemeler: 600 gr orta yağlı kuzu kıyma4 diş sarımsak 1 5 demet maydonoz4 adet lavaş yeterince tuz garnitür olarak: sivri biber domates yoğurt Lavaşlar için: 3 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Kemiksiz kuzu etini bıçakla kıyma haline getirdim ![]() Saımsakların kabuklarını soydum,yıkadım ve ezdim ![]() Maydonozları ayıklayıp yıkayıp incecik doğradım Öncelikle domates ve biberleri yıkayıp Izgarada közledim![]() Maynozun yarısını,eti,ezilmiş sarımsak ve tuzu yoğurdum Çöp şişlere geçirdim Izgarada pişirdim![]() Tereyağını erittim Yumurta fırçası yardımıyla lavaşları yağladım Kullanmadığım maydonozları bir tepsiye yaydım Her bir lavaşı yağladıktan sonra bu tepsiye aldım ve elimle lavaşların üzerine maydonozların yapışması için bastırdım![]() Şişte pişirdiğim kebabı lavaşın ortasına sarıp rulo şekli verdim ![]() Çapraz şekilde dilimleyip servis tabağına yerleştirdim Daha önceden közlediğim biber ve domatesleri yerleştirdim Tabağın ortasına yoğurt ilave ettim Sıcak sıcak servis yaptım![]() Afiyet olsun, |
|
|
|