Fırında Soslu Tavuk Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soslu Tavuk Et![]() Malzemeler: 5 adet tavuk but 3 adet patates Sos malzemeleri: 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı yoğurt suyu 1/2 limon suyu 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş yeterince tuz Yapılışı: Kabuklarını soyduğum soğan ve sarımsakları rondada püre haline getirdim Üzerine sos malzeme listesindekilerin hepsini ilave edip rondoda güzelce karıştırdım![]() Hazırladığım karışımı çukur geniş bir saklama kabına alıp,butları içine yerleştirip,butları hazırladığım marine ile kapladım ![]() Saklama kabımın kapağını kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirdim ![]() Bir gün sonra,butları ve tüm sosu kabuklarını soyup irice dilimlediğim patatesler ile birlikte ısıya dayanaklı fırın kabına yerleştirdim 200 C ısılı fırında yaklaşık 1 saat pişirdim Pişirme esnasında ara sıra kontrol etmenizde fayda var Her fırının pişirme süresi değişebiliyor Patates ve pilav ile servis yaptım Patateslerin üzerine maydonoz yapraklarını bütün şekilde serpiştirdim![]() Afiyet olsun, |
|
|
|