![]() |
Fırında Soslu Tavuk Et
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 5 adet tavuk but 3 adet patates Sos malzemeleri: 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı yoğurt suyu 1/2 limon suyu 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş yeterince tuz Yapılışı: Kabuklarını soyduğum soğan ve sarımsakları rondada püre haline getirdim.Üzerine sos malzeme listesindekilerin hepsini ilave edip rondoda güzelce karıştırdım. Hazırladığım karışımı çukur geniş bir saklama kabına alıp,butları içine yerleştirip,butları hazırladığım marine ile kapladım. Saklama kabımın kapağını kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirdim. Bir gün sonra,butları ve tüm sosu kabuklarını soyup irice dilimlediğim patatesler ile birlikte ısıya dayanaklı fırın kabına yerleştirdim.200 C ısılı fırında yaklaşık 1 saat pişirdim.Pişirme esnasında ara sıra kontrol etmenizde fayda var.Her fırının pişirme süresi değişebiliyor.Patates ve pilav ile servis yaptım.Patateslerin üzerine maydonoz yapraklarını bütün şekilde serpiştirdim. Afiyet olsun, |