Soğan Soslu Karagöz Balığı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Soslu Karagöz Balığı TarifiSoğan Soslu Karagöz Balığı Tarifi 500 gr Karagöz Balığı Limon Suyu 5 Soğan 1 Domates 1 Küçük Kereviz Tuz Karagöz balığı, Temizlenir, Yıkanır Tuz ve Limon suyu ile ovulduktan sonra bir müddet dinlenmeye bırakılır Soğan Domates ve Kereviz yıkanıp temizlendikten sonra Lokmalar halinde kesilir Dinlenmeye bırakılmış Karagöz balığı bütün olarak 24 lük EMSAN Grill Tavasında, Sebzeler ile birlikte, Haşllama kaidelerine uygun ve kapağı kapalı olarak en kısık ateşte 25 dakika müddetle tam pişirmesi yapılır Suyu ince bir elekten geçirildikten sonra suyu sos olarak balığın üzerine dökülerek servis yapılır
|
|
|
|