Saca Basma Şanlıurfa Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saca Basma Şanlıurfa TarifiSACA BASMA (Şanlıurfa) Cumhuriyet Gazetesi Malzemeler: 4 adet patlıcan, 5 adet domates, yarım kilogram parça et, 3 yemek kaşığı margarin, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Et ince ince doğranır Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir Domatesler ikiye ayrılır Et, patlıcan ve domatesler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir Üzerine karabiber, tuz serpilir Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor Patlıcan ve domatesler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine soğan eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor
|
|
Saca Basma Şanlıurfa Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saca Basma Şanlıurfa TarifiOlsada yesek canım cekdi |
|
|
|