ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Saca Basma Şanlıurfa Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002947)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:17 AM

Saca Basma Şanlıurfa Tarifi
 
SACA BASMA (Şanlıurfa)

Cumhuriyet Gazetesi

Malzemeler:
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
yarım kilogram parça et,
3 yemek kaşığı margarin,
yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı: Et ince ince doğranır. Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir. Domatesler ikiye ayrılır. Et, patlıcan ve domatesler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir. Üzerine karabiber, tuz serpilir. Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor. Patlıcan ve domatesler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine soğan eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:17 AM

Saca Basma Şanlıurfa Tarifi
 
Olsada yesek canım cekdi


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.