İzgara Mercan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Mercan TarifiIzgara Mercan Tarifi 8 mercan filetosu 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 1 /2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce, ızgaranızı kızdırınız Mercan filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz Filetoları hafifçe una bulayıp, fazla ununu atmak için silkeleyiniz Unlanmış balıkların her iki tarafını, ızgarada 4-5 dakika, ara-sıra üstlerini bir fırçayla yağlayarak ızgara ediniz Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, üstlerine kıyılmış maydanozu serpip, servis ediniz
|
|
|
|