![]() |
İzgara Mercan Tarifi
Izgara Mercan Tarifi
8 mercan filetosu 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 1 /2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Önce, ızgaranızı kızdırınız. Mercan filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz. Filetoları hafifçe una bulayıp, fazla ununu atmak için silkeleyiniz. Unlanmış balıkların her iki tarafını, ızgarada 4-5 dakika, ara-sıra üstlerini bir fırçayla yağlayarak ızgara ediniz. Balıkları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, üstlerine kıyılmış maydanozu serpip, servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.