Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, pisi, portakallı, tarifi

Portakallı Pisi Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pisi Balığı Tarifi



Portakallı Pisi Balığı

1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmiş)
1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmiş)
1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
1 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb; ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için)

Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Pisi balığının her iki yanındaki derisini soyup atın Başını ve her iki yanındaki yüzgeçleri de kesip attıktan sonra, balığı soğuk su altında yıkayarak, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın
Ateşe dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını tabağa yerleştirin Portakal dilimlerini balığın üstüne hafifçe birbirinin üstüne binecek biçimde döşeyin
Erimiş tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmış otları serpiştirin Tuzu ve karabiberi serpip, tabağı alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve pisi balığını, çatalla dokunulduğunda kolayca ayrılacak kadar (25 - 30 dakika) pişirin
Tabağı fırından alıp, maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Pisi Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pisi Balığı Tarifi



2 portakal

8 parça pisi balığı filetosu

25 gr tuz ve karabiberli un

50 gr Teremyağ

Biraz maydanoz

1 çay kaşığı limon suyu

Portakalı soyun enine doğru ince dilimleyin Biraz su ile birlikte hafifçe ısıtın Filetoları yıkayıp kurulayın ve una bulayın Bir tavayı kızdırıp tereyağ koyun, filetoları tava yapın Balıkları sıcak bir servis tabağına koyun Portakal dilimleri ile süsleyin Geri kalan Teremyağını temiz bir kapta kızdırıp limon suyu ve kıyılmış maydanoz ilave edin Balıkların üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.