![]() |
Portakallı Pisi Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Pisi Balığı TarifiPortakallı Pisi Balığı 1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmiş) 1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmiş) 1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 1 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb ![]() 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için) Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını tabağa yerleştirin ![]() ![]() Erimiş tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmış otları serpiştirin ![]() ![]() Tabağı fırından alıp, maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Pisi Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Pisi Balığı Tarifi2 portakal 8 parça pisi balığı filetosu 25 gr ![]() 50 gr ![]() Biraz maydanoz 1 çay kaşığı limon suyu Portakalı soyun enine doğru ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|