Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, pirinç, tarifi, yahnisi

Etli Pirinç Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Pirinç Yahnisi Tarifi



ETLİ PİRİNÇ YAHNİSİ Tarifi

300 gr Hoşlanmış Pirinç
400 gr Kuşbaşılık Et
2 Domates
1 Soğan
1 Havuç

Etimiz, Kuşbaşı şeklinde kesilir Genel Kızartma kaidelerine uygun olarak, kızartma gereci kızdırılır (20x5 veya 24x6) Etimizin her tarafı tavada çevrilerek, kızartma kaidelerine uygun olarak hafif pembe oluncaya kadar kızartılır Bilâhare üzerine, ufak parçalar halinde kesilmiş Domates, Soğan ve Havuç karıştırıldıktan sonra kapak kapatılır En kısık ateşte 20 dakika Tam pişirmesi yapılır Kapak açılarak Et ve Sebze karışımına, pirinç ilave edilerek, karıştırılır ve kapak tekrar kaptılır 10 dakika daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.