Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Saksı Kebabı TarifiKayısılı Saksı Kebabı Tarifi Malzemeler :
Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyle ateşe oturtun Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin 15-20 dakika fırınlandıktan sonra sıcak olarak servis yapın
|
|
Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Saksı Kebabı TarifiKayısılı Saksı Kebabı Tarifi Malzemeler: Yarım kilo kuzu kuş başı 250 gram kayısı 100 gram arpacık soğanı 2-3 diş sarımsak Yarım kahve fincanı tereyağı Yarım su bardağı süt 1 tatlı kaşığı şeker 1 orta boy soğan 4 adet milföy hamuru Bir tutam karabiber Yeteri kadar tuz 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Et, süt, ayıklanmış sarımsak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereye koyun Kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere arpacık soğanlarla birlikte ilave edin Porsiyonlara ayırıp küçük fırın kaplarına koyun Üzerlerini milföy hamurla kapatıp, yumurta sarısı sürün Fırına verin 15-20 dakika fırınladıktan sonra sıcak servise sunun
|
|
|
|