ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002874)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:29 AM

Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi
 
Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi

Malzemeler :
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • Yarım kilo Malatya kayısısı
  • 200 gr arpacık soğan
  • 5 diş sarmısak
  • bir tutam karabiber
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı şeker 1 baş büyük soğan
Hazırlanışı :

Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyle ateşe oturtun. Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin. Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin. Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun. Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin. 15-20 dakika fırınlandıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:30 AM

Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi
 
Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi

Malzemeler:

Yarım kilo kuzu kuş başı
250 gram kayısı
100 gram arpacık soğanı
2-3 diş sarımsak
Yarım kahve fincanı tereyağı
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 orta boy soğan
4 adet milföy hamuru
Bir tutam karabiber
Yeteri kadar tuz
1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Et, süt, ayıklanmış sarımsak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereye koyun. Kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin. Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere arpacık soğanlarla birlikte ilave edin. Porsiyonlara ayırıp küçük fırın kaplarına koyun. Üzerlerini milföy hamurla kapatıp, yumurta sarısı sürün. Fırına verin. 15-20 dakika fırınladıktan sonra sıcak servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.