Minekop Pane Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minekop Pane TarifiMinekop Pane Tarifi 8 minekop filetosu 3 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı galeta unu 4 yumurta (hafifçe çırpılmış) 2 orta boy limon (dilimlenmiş) 200 gr (1 su bardağı) rafine yağ 1 demet maydanoz Minekop filetolarını tuzlayıp, unlayarak, fazla ununu silkeleyiniz Filetoları önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız Bir tavada, rafine yağı kızdırınız Minekop filetolarını kızgın yağda 4-5 dakika, her iki yanları nar gibi olana kadar kızartıp, tavayı ateşten alınız Balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına dizip, limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz
|
|
|
|