Pane Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pane Pirzola TarifiGereçler: 1 kg ( 14-15 kemik) pirzola 2 adet yumurta sarısı 1 büyük kahve fincanı süt Tuz-biber 1 çay kaşığı küçük hindistancevizi rendesi 3/ 4 bardak galeta unu 1/ 2 demet maydanoz 1,5 su bardağı sıvıyağ Yapılışı: 1 Pirzolanın üzerine tuz, biber, hindistancevizi serpin; yemek saatine yakın sütle karıştırılmış yumurta sarısına bastırıp galeta ununa bulayın![]() 2 Pembe renkte kızartıp servis tabağına alın Pirzolaların saplarına alüminyum folyo sarın, ya da yağlı kağıt sarın Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
Pane Pirzola Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pane Pirzola TarifiPane Pirzola Tarifi 6 adet koyun pirzola 2 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ Un, karabiber ve tuz karıştırılır Pirzolalar önce bu karışıma, sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılır Teflon tavaya yağ konur Isınınca pirzolaların iki yüzü kızartılır
|
|
|
|