![]() |
Pane Pirzola Tarifi
Gereçler: 1 kg ( 14-15 kemik) pirzola
2 adet yumurta sarısı 1 büyük kahve fincanı süt Tuz-biber 1 çay kaşığı küçük hindistancevizi rendesi 3/ 4 bardak galeta unu 1/ 2 demet maydanoz 1,5 su bardağı sıvıyağ Yapılışı: 1. Pirzolanın üzerine tuz, biber, hindistancevizi serpin; yemek saatine yakın sütle karıştırılmış yumurta sarısına bastırıp galeta ununa bulayın. 2. Pembe renkte kızartıp servis tabağına alın. Pirzolaların saplarına alüminyum folyo sarın, ya da yağlı kağıt sarın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
Pane Pirzola Tarifi
Pane Pirzola Tarifi
6 adet koyun pirzola 2 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ Un, karabiber ve tuz karıştırılır. Pirzolalar önce bu karışıma, sonra sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılır. Teflon tavaya yağ konur. Isınınca pirzolaların iki yüzü kızartılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.