![]() |
Minekop İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Minekop İzgara TarifiMinekop Izgara Tarifi 8 minekop filetosu 1/4 su bardağı rafine yağ 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) önce ızgaranızı kızdırınız ![]() Minekop filetolarını tuzlayıp, üstlerine limon suyunu serpiniz ![]() ![]() Unlanmış balıkların her iki yanlarını ızgarada 4-5 dakika, ara-sıra bir fırçayla yağlayarak ızgara ediniz ![]() Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine kıyılmış maydanozu serperek servis ediniz ![]() Not: Karadeniz kıyılarının bu güzel ve lezzetli balığının en güzel hazırlanış biçimlerinden biri de ızgarasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|