Kaburga Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaburga Kebabı TarifiMalzemeler 1 kg kuzu fileto 10 gr tuz 1 tatlı kaşığı salça 4/1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 5 gr karabiber 5 gr kimyon 20 gr acı pul biber 1/2 limon suyu(yarım) Yapılışı Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır Soğanlar ince şekilde doğranır (ufak ufak) sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilir ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir
|
|
Kaburga Kebabı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaburga Kebabı TarifiKABURGA KEBABI ![]() 1 kg kaburga2 domates 2 biber 4 patates biberiye tuz tane karabiber şeri kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Kaburga tuzlanır Biberiye, tane karabiber ekleneerktepsiye alınır kaburga yağlanmadan önceden ısıtılmış180 derecelik fırında pişirilir diğer taraftan domates ve biberlerdoğranarak yağda sotelenir daha sonra haşlanmış patateslerde aynı tavada sotelenir kekik, tuz ve karabiber ilave edilir![]() kaburga pişince fırından çıkarılıp servis tabağına alınır yanınasotelenmiş, domates, patates ve biber konur üzerine çeri biberlerserpilerek servis yapılır |
|
|
|