![]() |
Kaburga Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kg kuzu fileto 10 gr tuz 1 tatlı kaşığı salça 4/1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 5 gr karabiber 5 gr kimyon 20 gr acı pul biber 1/2 limon suyu(yarım) Yapılışı Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır (ufak ufak) sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilir ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir. |
Kaburga Kebabı Tarifi
KABURGA KEBABI
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg 1 kg.kaburga 2 domates 2 biber 4 patates biberiye tuz tane karabiber şeri kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Kaburga tuzlanır. Biberiye, tane karabiber ekleneerk tepsiye alınır. kaburga yağlanmadan önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.diğer taraftan domates ve biberler doğranarak yağda sotelenir.daha sonra haşlanmış patatesler de aynı tavada sotelenir.kekik, tuz ve karabiber ilave edilir. kaburga pişince fırından çıkarılıp servis tabağına alınır. yanına sotelenmiş, domates, patates ve biber konur. üzerine çeri biberler serpilerek servis yapılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.