ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kaburga Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002812)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:40 AM

Kaburga Kebabı Tarifi
 
Malzemeler

1 kg kuzu fileto
10 gr tuz
1 tatlı kaşığı salça
4/1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
5 gr karabiber
5 gr kimyon
20 gr acı pul biber
1/2 limon suyu(yarım)

Yapılışı

Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır (ufak ufak) sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilir ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:40 AM

Kaburga Kebabı Tarifi
 
KABURGA KEBABI

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

1 kg.kaburga
2 domates
2 biber
4 patates
biberiye
tuz
tane karabiber
şeri kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Kaburga tuzlanır. Biberiye, tane karabiber ekleneerk
tepsiye alınır. kaburga yağlanmadan önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pişirilir.diğer taraftan domates ve biberler
doğranarak yağda sotelenir.daha sonra haşlanmış patatesler
de aynı tavada sotelenir.kekik, tuz ve karabiber ilave edilir.
kaburga pişince fırından çıkarılıp servis tabağına alınır. yanına
sotelenmiş, domates, patates ve biber konur. üzerine çeri biberler
serpilerek servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.