Zeytinyağlı Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Tavuk Tarifi4 dilim tavuk biftek 1 demet maydanoz Yarım su bardağı mısırözü yağı 1 su bardağı biberli yeşil zeytin 1 çay kaşığı yeşil zeytin 1 çay kaşığı karabiber Tuz 4 dilim tavuk bifteğini keskin bir bıçak yardımıyla şerit biçiminde doğrayın Maydanozu ince kıyın Tencereye yarım su bardağı mısırözü yağını döküp, kızdırın Tavuk etlerini ve kıyılmış maydanozu tencereye alıp çevirerek kavurun, 1 su bardağı biberli yeşil zeytini halka halka doğrayın Tencereye alın Kısık ateşte 10 dakika pişirin İçine 1 cay kasığı karabiber ve tuzu ilave edin 1-2 dakika bu şekilde karıştırın Ocaktan alıp, sıcak servis yapın
|
|
|
|