Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bursa, iskender, tarifi

İskender Tarifi (Bursa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskender Tarifi (Bursa)



5 parça ince dövülmüş antrikot

150 gr kıyma

1 adet küçük soğan

4 dilim küp doğranmış pide

Sosu için:

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı Teremyağ

Sivri biber

4 çorba kaşığı yoğurt

Tuz

Karabiber

Soğan ve kıymayı yoğurun Bir kat et, bir kat kıyma olacak şekilde üst üste dizin ve yağlı kağıda sarıp dondurucuda beş saat dondurun Pişireceğiniz zaman ince ince dilimleyip yağsız tavada pişirin Salçayı Teremyağnda beş dakika ısıtın ve servis tabağına paylaştırdığınız pidelerin üstüne dökün Dönerleri yerleştirip yoğurt ve sivri biberle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.