![]() |
İskender Tarifi (Bursa)
5 parça ince dövülmüş antrikot
150 gr. kıyma 1 adet küçük soğan 4 dilim küp doğranmış pide Sosu için: 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı Teremyağ Sivri biber 4 çorba kaşığı yoğurt Tuz Karabiber Soğan ve kıymayı yoğurun. Bir kat et, bir kat kıyma olacak şekilde üst üste dizin ve yağlı kağıda sarıp dondurucuda beş saat dondurun. Pişireceğiniz zaman ince ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Salçayı Teremyağnda beş dakika ısıtın ve servis tabağına paylaştırdığınız pidelerin üstüne dökün. Dönerleri yerleştirip yoğurt ve sivri biberle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.