ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İskender Tarifi (Bursa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002683)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:01 AM

İskender Tarifi (Bursa)
 
5 parça ince dövülmüş antrikot

150 gr. kıyma

1 adet küçük soğan

4 dilim küp doğranmış pide

Sosu için:

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı Teremyağ

Sivri biber

4 çorba kaşığı yoğurt

Tuz

Karabiber

Soğan ve kıymayı yoğurun. Bir kat et, bir kat kıyma olacak şekilde üst üste dizin ve yağlı kağıda sarıp dondurucuda beş saat dondurun. Pişireceğiniz zaman ince ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Salçayı Teremyağnda beş dakika ısıtın ve servis tabağına paylaştırdığınız pidelerin üstüne dökün. Dönerleri yerleştirip yoğurt ve sivri biberle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.