Tavuk Tandoori Ve Basmati Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Tandoori Ve Basmati PilavıTavuk Tandoori ve Basmati Pilavı Malzemeler 4 adet tavuk göğsü kase yoğurt 1 adet soğan 1 adet dolmalık kırmızı biber 200 gr basmati pirinci4 yemek kaşığı zeytinyağı 750 ml tavuk suyu40 gr karışık baharat1 yemek kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı kimyon 5 dal nane Tuz ve karabiber Adım Adım Yapılışı 1 HazırlanışıMarinat için: Bir karıştırma kabında baharatlar, toz zencefil ve zeytinyağını karıştırın Yoğurt sosu için: Naneyi yıkayıp kurulayın, yapraklarını dallarından ayırın ve incecik kıyın Nane, kimyon ve yoğurdu bir karıştırma kabında karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın Buzdolabında en az 10 dakika dinlenmeye bırakın Tavuk için: Soğanı soyup dörde kesin Biberi ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin Tavuk etini ve biberi küp şeklinde doğrayın Tavuk, sebze küpleri ve soğanı sırasıyla tahta şişlere dizin fiişleri marinata bulayın ve NutriCook buhar sepetine yerleştirin NutriCook tenceresine tavuk suyunu koyun; buhar sepetini tencereye yerleştirin NutriCookun kapağını kapatın Tavuklar pişerken, ayrı bir tencerede basmati pirincini haşlayın![]() Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın 3 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCookun kapağını açın Tavuğu yanında yoğurt sos ve basmati pilavıyla servis yapın Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için 504 kcal Protein: 29 4 gr Yağ: 20 5 gr Karbonhidrat: 49 8 gr Sodyum: 1938 mg |
|
Tavuk Tandoori Ve Basmati Pilavı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Tandoori Ve Basmati PilavıTarif yarım tamamlarmısınız lütfen |
|
Tavuk Tandoori Ve Basmati Pilavı |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Tandoori Ve Basmati PilavıEklenmiştir ![]() ![]()
|
|
|
|