Kurban Bayrami Yemeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurban Bayrami Yemeği TarifiKURBAN BAYRAMI YEMEĞİ TARİFİ Malzemeler: 500 gram kuzu et 1 adet soğan 7 adet enginar kalbi 1 adet havuç 6 adet kurutulmuş domates 2 çorba kaşığı tereyağı 2 subardağı su Tuz Karabiber Tarçın Yenibahar Yapılışı: Kuzu etini kızdırılmış tencerede yağkoymadan5dakika çevirerek kızartın Üzerine irice doğranmış soğan ve havuç koyun karıştırın Tereyağını, sıcak suyu, kuru domatesi ve baharatları ekleyin Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat pişirin suyunu biraz çekmiş olacaktır Servis yaparken üzerine ikiye bölünmüş enginar kalbi ve pişirme suyunu ve domatesleri koyup sıcak ikram edin
|
|
|
|