![]() |
Kurban Bayrami Yemeği Tarifi
KURBAN BAYRAMI YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler: 500 gram kuzu et 1 adet soğan 7 adet enginar kalbi 1 adet havuç 6 adet kurutulmuş domates 2 çorba kaşığı tereyağı 2 subardağı su Tuz Karabiber Tarçın Yenibahar Yapılışı: Kuzu etini kızdırılmış tencerede yağkoymadan5dakika çevirerek kızartın. Üzerine irice doğranmış soğan ve havuç koyun karıştırın. Tereyağını, sıcak suyu, kuru domatesi ve baharatları ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat pişirin suyunu biraz çekmiş olacaktır. Servis yaparken üzerine ikiye bölünmüş enginar kalbi ve pişirme suyunu ve domatesleri koyup sıcak ikram edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.