Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salçalı, tarifi, şişkebap

Salçalı Şişkebap Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Şişkebap Tarifi



Salçalı Şişkebap

MALZEMESİ:
1 kg dana antrikot
1-2 adet yeşil sivri biber
12-15 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz, kekik, defne yaprağı
Salçası için:
6-7 adet domates
2-3 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Yeterince tuz, biber

YAPILIŞI:
Önce salçayı hazırlayınız Domatesleri kaynar suda 10 dakika haşlayın Kabukları ve çekirdeklerini çıkarın Zeytinyağında ince ince doğradığınız soğanları ve sarımsakları biraz sarartınız İçine haşladığınız domatesleri doğrayıp 20 dakika pişiriniz Sirkeyi tuzu, biberi ilave edip mangalın yanında ılık bekletiniz
Şişlik doğrattığınız etleri kızgın zeytinyağında 5 dakika çeviriniz Arpacık soğanları ikiye bölünüz Sivri biberleri temizleyip üçe bölünüz Hafif kızarttığınız etleri şişe dizip, aralarına soğan ve biberleri yerleştiriniz Mangal da çevirerek kızartınız Hazırladığınız sos eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.