![]() |
Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 dilim ekmek 1 su bardağı un 10 adet taze fasulye 2 adet patates, 2 adet kabak 1 adet havuç 1 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su Tuz Karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ Kıymaya, ufaladığımız ekmek içini, yeterince tuz ve karabiberi katıp, iyice yoğuralım ![]() Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp, unlayarak kızgın sıvıyağda kızartalım ![]() Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra, parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım ![]() 1 çay bardağı sıvıyağda sırasıyla havucu, taze fasulyeyi, kabak ve patatesi kavuralım ![]() 1 su bardağı sıcak suda ezdiğimiz salçayı da tencereye ilave edelim ![]() Yeterince tuz ve karabiber katıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() Porsiyonluk güveçlere önce kızarttığımız köftelerden 6-7 tane koyup, üzerine de yeterince sebzelerden koyalım ![]() En üste halka halka doğradığımız domates dilimi koyup, yemeğin suyundan da yeterince üzerine gezdirerek fırınlayalım Domatesler kızarınca fırından çıkarıp, 5-10 dakika demlendirdikten sonra, servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|