![]() |
Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan 1 dilim ekmek 1 su bardağı un 10 adet taze fasulye 2 adet patates, 2 adet kabak 1 adet havuç 1 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su Tuz Karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ Kıymaya, ufaladığımız ekmek içini, yeterince tuz ve karabiberi katıp, iyice yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp, unlayarak kızgın sıvıyağda kızartalım. Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra, parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım. 1 çay bardağı sıvıyağda sırasıyla havucu, taze fasulyeyi, kabak ve patatesi kavuralım. 1 su bardağı sıcak suda ezdiğimiz salçayı da tencereye ilave edelim. Yeterince tuz ve karabiber katıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Porsiyonluk güveçlere önce kızarttığımız köftelerden 6-7 tane koyup, üzerine de yeterince sebzelerden koyalım. En üste halka halka doğradığımız domates dilimi koyup, yemeğin suyundan da yeterince üzerine gezdirerek fırınlayalım Domatesler kızarınca fırından çıkarıp, 5-10 dakika demlendirdikten sonra, servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.