![]() |
Çökertme Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökertme Kebabı TarifiMalzemeler 200 gr dana biftek 2 Adet orta boy patates 2 Su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos için : 1 Çorba kaşığı tereyağı, 1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber Yapılışı 1-2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın ![]() 2-Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın ![]() 3-Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin ![]() ![]() 4-Servis tabağına önce yoğurdu alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökertme Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökertme Kebabı TarifiÇökertme Kebabı Tarifi Malzemeler :
Patatesleri soyun ve kürdan şeklinde rendeden geçirin ![]() ![]() ![]() Biberleri ikiye bölüp içlerini boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() Etler sulanmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine tavadaki etli karışımı alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökertme Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökertme Kebabı TarifiÇökertme Kebabı Tarifi 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet çarliston biber 1 adet kırmızıbiber 200 gr bonfile 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet patates 1 adet domates Kekik, tuz, karabiber Patatesi kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökertme Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökertme Kebabı Tarifi500 gr biftek ya da kuşbaşı et 4 diş sarımsak 4 adet domates 4 adet biber 5-6 adet patates 1 kase yoğurt bir tutam maydonoz 2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için) 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Yoğurt sosu için: 2 ![]() 1 diş sarımsak Domates sosu için: 1 yemek kaşığı salça 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2-3 adet rendelenmiş domates 1 çay kaşığı pulbiber 2 diş sarımsak Patatesleri soyun ve kürdan şeklinde rendeden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|