ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çökertme Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002381)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:51 AM

Çökertme Kebabı Tarifi
 
Malzemeler

200 gr dana biftek
2 Adet orta boy patates
2 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos için : 1 Çorba kaşığı tereyağı, 1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı

1-2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın.

2-Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın.

3-Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin.

4-Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:51 AM

Çökertme Kebabı Tarifi
 
Çökertme Kebabı Tarifi

Malzemeler :
  • 400 Gr. Biftek
    4 Diş Sarımsak
    4 Domates
    4 Biber
    2 Patates
    1 Kase Yoğurt
    1 Tutam Maydanoz
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
Hazırlanışı :
Patatesleri soyun ve kürdan şeklinde rendeden geçirin. Sıvıyağda kızartın. Patatesler rendelenince hemen kararacağı için kızartacağınız kadar rendeleyin.
Biberleri ikiye bölüp içlerini boşaltın. İnce ince doğrayın. Domatesleri de ince ince dilimleyin. Biftekleri de incecik doğrayın ve az yağda kızartın.

Etler sulanmamalı. Adından etlerin üzerine biberleri ve domatesleri alıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri alın.

Üzerine tavadaki etli karışımı alın. Yoğurdu sarımsakla çırpın. Üzerlerine yoğurt dökün. Maydanozu doğrayın ve en üste serpin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:52 AM

Çökertme Kebabı Tarifi
 
Çökertme Kebabı Tarifi

1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızıbiber
200 gr bonfile
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet patates
1 adet domates
Kekik, tuz, karabiber

Patatesi kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Bir tavada iri doğranmış kırmızı ve çarliston biberi beş dakika kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri içine ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun. En son domatesi, biberi, tuz ve kekiği ekleyip ocaktan alın. Servis tabağına önce sarımsaklı yoğurt, üzerine kızarmış patates, en üste etleri koyun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:52 AM

Çökertme Kebabı Tarifi
 
500 gr biftek ya da kuşbaşı et

4 diş sarımsak

4 adet domates

4 adet biber

5-6 adet patates

1 kase yoğurt

bir tutam maydonoz

2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Yoğurt sosu için:

2.5 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

Domates sosu için:

1 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2-3 adet rendelenmiş domates

1 çay kaşığı pulbiber

2 diş sarımsak

Patatesleri soyun ve kürdan şeklinde rendeden geçirin. Sıvıyağda kızartın. Patatesler rendelenince hemen kararacağı için kızartacağınız kadar rendeleyin. Biftekleri tavada ya da ızgara da pişirin.( Kuşbaşı et kullanıcaksanız sıvı yagda etleri pişene kadar kavurun. )Etler sulanmamalı. Adından etlerin üzerine biberleri ve domatesleri alıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri alın. Üzerine tavadaki etli karışımı alın. Yoğurdu sarımsakla çırpın. Üzerlerine yoğurdu ve domates sosu dökün. Maydanozu doğrayın ve üstüne serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.