Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk Göğsü TarifiMantarlı Tavuk Göğsü MALZEMELER 1 adet ortaboy soğan 1 adet domates 1 adet havuç Yarım kilo mantar 2 adet kemiksiz tavukgöğsü Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı) Salça (1 tatlı kaşığı) Tuz (Bir miktar) 1 diş sarımsak (isteğe göre) YAPILIŞ TARİFİ Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra küp veya halka şeklinde doğranmış havuç katılarak havuçların sertliği gidinceye karad pişirilir Küçük parçalar halinde doğranmış tavuk göğüsleri katılarak 5 dakika pişirilir Kırmızı toz biber katılarak biraz çevrilir Kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranmış domatesler,salça , tuz ve 1 diş sarımsak eklenir Domatesler yumuşuncaya kadar ara ara karıştırılır Son olarak orta büyüklükte doğranmış mantarlarda eklenilerek 5-10 dakika pişirilir ; mantarların suyunu salacağınıda düşünerek biraz su eklenir Tencerenini kapağı kapatılarak yarım saat pişirilmeye bırakılır NOT: Suyunun azalma gibi durumunda kaynamış su ekleyebilirsiniz
|
|
|
|