Sarımsaklı Et Buğulama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Et Buğulama TarifiSarımsaklı Et Buğulama 750 gram kuzu eti (kemiksiz) 2 adet soğan 3 adet domates 2 adet sivri biber Maydanoz Tuz Karabiber Yarım bardak ayçiçek yağı 10 diş sarmısak Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye koyun Soğanı, domatesi, biberi, sarımsağı, sıvı yağını hep beraber karıştırın Uzunu da koyun ve altını hafif yakın Ağzını iyice kapatın (Mümkünse tencerenin ağzını alüminyum kâğıtla iyice kapatın) ve 1,5 saat karıştırmadan arada bir tencereyi sallayarak pişirin ve sıcak servis yapın Pilavla ve güzel bir yeşil salatayla servis yapın
|
|
|
|