ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sarımsaklı Et Buğulama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002371)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:53 AM

Sarımsaklı Et Buğulama Tarifi
 
Sarımsaklı Et Buğulama

750 gram kuzu eti (kemiksiz)
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı
10 diş sarmısak

Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye koyun. Soğanı, domatesi, biberi, sarımsağı, sıvı yağını hep beraber karıştırın. Uzunu da koyun ve altını hafif yakın. Ağzını iyice kapatın. (Mümkünse tencerenin ağzını alüminyum kâğıtla iyice kapatın) ve 1,5 saat karıştırmadan arada bir tencereyi sallayarak pişirin ve sıcak servis yapın. Pilavla ve güzel bir yeşil salatayla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.