Sultan Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Kebabı TarifiSultan Kebabı Tarifi Malzemeler; ( Malzemeleri kiş sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz) *4 yufka *1 kilo kuşbaşı dana eti *1/2 kg mantar *1 adet irice domates *2 adet yeşil biber *1 yemek kaşığı domates salçası *tuz, karabiber, pulbiber *Tereyağı *Yumurta sarısı Hazırlanışı; 1 Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavuralım Su ilave edip iyice pişirelim![]() 2 Aynı şekilde mantarları da temizleyip, kuşbaşı doğrayıp başka bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim![]() 3 Etleri ve mantarı birleştirip, zar gibi doğranmış domates,biber, salça ve baharat ilavesi ile soteleyelim Ilınmasını bekleyelim![]() 4 İki adet yufkayı üst üste serip, birbirine eşit altı parçaya bölelim![]() 5 Elde ettiğimiz ikili üçgen parçaları, çorba kaselerine serelim Yufkaların kenarları kasenin dışına doğru sarksın![]() 6 Kaselerin İiçine birer kepçe kadar et karışımı koyalım ( etlerin suyunu süzerek )7 Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim![]() 8 Her bir kebabın üstüne fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz Önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım Afiyet olsun
|
|
|
|