ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sultan Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002060)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:45 AM

Sultan Kebabı Tarifi
 
Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler; ( Malzemeleri kiş sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz)

*4 yufka
*1 kilo kuşbaşı dana eti
*1/2 kg mantar
*1 adet irice domates
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*tuz, karabiber, pulbiber
*Tereyağı
*Yumurta sarısı



Hazırlanışı;

1.Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavuralım. Su ilave edip iyice pişirelim.

2.Aynı şekilde mantarları da temizleyip, kuşbaşı doğrayıp başka bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.

3.Etleri ve mantarı birleştirip, zar gibi doğranmış domates,biber, salça ve baharat ilavesi ile soteleyelim.Ilınmasını bekleyelim.

4. İki adet yufkayı üst üste serip, birbirine eşit altı parçaya bölelim.

5.Elde ettiğimiz ikili üçgen parçaları, çorba kaselerine serelim. Yufkaların kenarları kasenin dışına doğru sarksın.

6.Kaselerin İiçine birer kepçe kadar et karışımı koyalım.( etlerin suyunu süzerek )

7.Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim.

8.Her bir kebabın üstüne fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım.Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.