Fırında Baharatlı Ve Püreli Et Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Baharatlı Ve Püreli Et TarifiFırında Baharatlı ve Püreli Et Tarifi Malzemeler Yarım kg kuşbaşı et 6 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı kekik 10 adet renkli tane biber (karabiber, beyazbiber ve kırmızıbiber) 10 adet mantar 5-6 dal kıyılmış maydanoz Tuz Püresi için: l 4-5 adet orta boy patates l 2 çorba kaşığı tereyağı l Yarım su bardağı süt l 1 tatlı kaşığı biberiye l 2 çay kaşığı rendelenmiş muskat l Tuz l 1 adet küçük boy kırmızı biber Yapılışı SIVIYAĞIN yarısını bir tencereye alıp etleri üzerine ekleyin Etler suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun Su, kekik ve tane biberleri ilave edip pişmeye bırakın Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzün Diğer taraftan kalan sıvıyağı bir tavaya alıp ince doğranmış mantarları 2-3 dakika sote edin Ocaktan alıp süzdüğünüz etlerle karıştırın Tuz katın Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin Karışımı bir fırın kabına alın Püreyi hazırlamak için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve iyice ezin Bir tencereye alıp ocağa oturtun ve üzerine tereyağını ekleyin Sürekli karıştırarak sütü azar azar karışıma yedirin Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp biberiye, muskat ve tuz ilave edin Ilındıktan sonra bir sıkma torbasına alın Püreyi fırın kabındaki etlerin üzere sıkın Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın
|
|
|
|