ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Baharatlı Ve Püreli Et Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002059)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:45 AM

Fırında Baharatlı Ve Püreli Et Tarifi
 
Fırında Baharatlı ve Püreli Et Tarifi

Malzemeler

Yarım kg kuşbaşı et

6 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı kekik

10 adet renkli tane biber

(karabiber, beyazbiber ve kırmızıbiber)

10 adet mantar

5-6 dal kıyılmış maydanoz

Tuz

Püresi için:

l 4-5 adet orta boy patates

l 2 çorba kaşığı tereyağı

l Yarım su bardağı süt

l 1 tatlı kaşığı biberiye

l 2 çay kaşığı rendelenmiş

muskat l Tuz

l 1 adet küçük boy kırmızı biber

Yapılışı

SIVIYAĞIN yarısını bir tencereye alıp etleri üzerine ekleyin. Etler suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Su, kekik ve tane biberleri ilave edip pişmeye bırakın. Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzün. Diğer taraftan kalan sıvıyağı bir tavaya alıp ince doğranmış mantarları 2-3 dakika sote edin. Ocaktan alıp süzdüğünüz etlerle karıştırın. Tuz katın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Karışımı bir fırın kabına alın. Püreyi hazırlamak için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve iyice ezin. Bir tencereye alıp ocağa oturtun ve üzerine tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar karışıma yedirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp biberiye, muskat ve tuz ilave edin. Ilındıktan sonra bir sıkma torbasına alın. Püreyi fırın kabındaki etlerin üzere sıkın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.