Adana Kebabı Tarifi (Adana) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Kebabı Tarifi (Adana)Adana Kebabı Tarifi (Adana) Yarım kg yağlı kıyma 8-10 dal maydanoz 1 adet acı kırmızı biber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz Garnitür için: Domates, sivri biber Maydanoz ve biber çok ince kıyılır Üzerine kıyma, toz biber ve tuz atılır iyice yoğrulur Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirildikten sonra harç 4 parçaya ayrılır Her parça yassı şişlere 1 karış boyunda olacak şekilde yerleştirilir Izgarada ya da mangalda pişirilir Servis sırasında domates ve biberle süsülenir![]() ![]() |
|
Adana Kebabı Tarifi (Adana) |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Kebabı Tarifi (Adana)Adana Kebabı Tarifi (Adana) MALZEMESİ: 1/2 kg kıyma 1 soğan 1 demet maydanoz 1'er çay kaşığı pulbiber, acı toz biber ve kimyon 8-10 biber pide yassı şişler Kıymayı, ince ince dilimlenmiş soğan ve baharatlar ileyoğurup 10 dakika dinlendirin Şişleri yağlayın 8-10 porsiyona bölünmüş kıymayı uzunlamasına şişlere sararak önceden hazırlanmış ızgarada çevirerek pişirin Biberler ile pideleri de ızgaranın kenarında kızartın Pişen kebapları maydanoz ile pide içinde servisyapın
|
|
Adana Kebabı Tarifi (Adana) |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Kebabı Tarifi (Adana)Adana kebabında soğan olmaz |
|
|
|