![]() |
Adana Kebabı Tarifi (Adana)
Adana Kebabı Tarifi (Adana)
Yarım kg yağlı kıyma 8-10 dal maydanoz 1 adet acı kırmızı biber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz Garnitür için: Domates, sivri biber Maydanoz ve biber çok ince kıyılır. Üzerine kıyma, toz biber ve tuz atılır iyice yoğrulur. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirildikten sonra harç 4 parçaya ayrılır. Her parça yassı şişlere 1 karış boyunda olacak şekilde yerleştirilir. Izgarada ya da mangalda pişirilir. Servis sırasında domates ve biberle süsülenir. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Adana Kebabı Tarifi (Adana)
Adana Kebabı Tarifi (Adana)
MALZEMESİ: 1/2 kg. kıyma 1 soğan 1 demet maydanoz 1'er çay kaşığı pulbiber, acı toz biber ve kimyon 8-10 biber pide yassı şişler Kıymayı, ince ince dilimlenmiş soğan ve baharatlar ileyoğurup 10 dakika dinlendirin. Şişleri yağlayın. 8-10 porsiyona bölünmüş kıymayı uzunlamasına şişlere sararak önceden hazırlanmış ızgarada çevirerek pişirin. Biberler ile pideleri de ızgaranın kenarında kızartın. Pişen kebapları maydanoz ile pide içinde servisyapın. |
Adana Kebabı Tarifi (Adana)
Adana kebabında soğan olmaz
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.