Kara Fasulye Soslu Sosis Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Fasulye Soslu Sosis TarifiKara Fasulye Soslu Sosis 500 g sosis 2 çorba kaşığı kayısı (ya da portakal) marmeladı 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 çorba kaşığı mayalanmış kara fasulye (süzdürülmüş) 1 çorba kaşığı taze zencefil (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Sosu hazırlamak için marmelat, limon suyu, fasulyeler, zencefil ve karabiberi bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın Sosisleri 1 cm eninde doğrayın Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın, iyice kızınca sosisleri koyup, sürekli karıştırarak, yaklaşık 1 dakika kızartın Sonra tavaya kâsedeki sosu ekleyip, sürekli karıştırarak, 1 dakika daha pişirin Delikli kaşıkla sosisleri ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakın Tavada kalan sosu, ara sıra karıştırarak, yarı yarıya çekinceye kadar (1 - 2 dakika) pişirip, tavayı ateşten alın ve içindeki sosu sosislerin üstlerine, dökerek, bekletmeden servis yapın
|
|
|
|