![]() |
Kara Fasulye Soslu Sosis Tarifi
Kara Fasulye Soslu Sosis
500 g sosis 2 çorba kaşığı kayısı (ya da portakal) marmeladı 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 çorba kaşığı mayalanmış kara fasulye (süzdürülmüş) 1 çorba kaşığı taze zencefil (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Sosu hazırlamak için marmelat, limon suyu, fasulyeler, zencefil ve karabiberi bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın. Sosisleri 1 cm. eninde doğrayın. Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın, iyice kızınca sosisleri koyup, sürekli karıştırarak, yaklaşık 1 dakika kızartın. Sonra tavaya kâsedeki sosu ekleyip, sürekli karıştırarak, 1 dakika daha pişirin. Delikli kaşıkla sosisleri ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakın. Tavada kalan sosu, ara sıra karıştırarak, yarı yarıya çekinceye kadar (1 - 2 dakika) pişirip, tavayı ateşten alın ve içindeki sosu sosislerin üstlerine, dökerek, bekletmeden servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.