Portakallı Kalkan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Kalkan TarifiPortakallı Kalkan Tarifi 4 kalkan balığı dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 2 portakalın suyu 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 1 limonun suyu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 portakal (ince dilimlenmiş) Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz Yağı küçük küçük kesip balıkların üstüne yerleştiriniz Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pişiriniz Güveci ızgaradan alıp, spatulayla balakları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz Not: Haşlanmış patatesle ve sebzeyle servis edilebilir
|
|
|
|