Tahinli Piyaz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Piyaz TarifiTahinli Piyaz 1,5 Su bardağı kuru fasulye 1 Çay bardağı tahin 4 Diş sarımsak 3 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı kimyon 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı tuz # Bir akşam önceden kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, üzerine 5 su bardağı konarak ıslatılır ![]() # Ertesi günü, ıslatma suyu ile birlikte yumuşayana kadar haşlanır ![]() # Bu arada çukur bir kaba tahin, zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz ve kırmızı pul biber konur, çatal ya da el çırpıcısıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır ![]() # Haşlanan fasulyenin suyu süzülür Soğuması için düz bir tabağa aktarılır![]() # Soğuyan kuru fasulyelerin üzerine hazırlanan tahinli karışım gezdirilir, üzerine arzuya göre kırmızı pul biber, maydanoz yaprakları serpilir, süslenir ![]() # Tahinli piyaz hazırlandıktan sonra 2 saat bekletilirse daha lezzetli olur ![]() Not: Tahinli piyaz Antalya bölgesine ait değişik bir lezzettir
|
|
Tahinli Piyaz Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Piyaz TarifiTahinli Piyaz Tarifi 250 gr kuru fasulye 1 demet maydanoz 1 çay bardağı tahin 1 çay bardağı sıvıyağ 3-4 diş sarımsak 2 soğan 1 limon 2 yumurta Tuz, kırmızıbiber Karabiber, nane 1- Kuru fasulye akşamdan suya konur Suyu süzdürülüp bir tencereye konur Su ilave edilir Yumuşayana kadar haşlanır Suyu süzdürülür 2- Robot veya mikser kabının içine tahin, yağın yarısı, 1 limon suyu, soyulmuş sarımsaklar konur Haşlanan fasulyeden bir avuç kadar ilave edilir Bir miktar tuz katılarak robotta çırpılır 3- Soğanlar halka halka doğranır Üstüne tuz atıp ovulur Maydanoz ince ince kıyılır Haşlanmış fasulyeye soğan, maydanoz katılır Sıvıyağ, nane, kırmızıbiber, karabiber katılıp karıştırılarak servis tabağına boşaltılır 4- Fasulye piyazının üstüne robotta yapılan tahinli sos dökülür 5- 2 yumurta suda katı olarak haşlanıp kabukları soyulur Dilim dilim kesilip fasulye tabağının kenarı süslenir![]() |
|
|
|