İdeal Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İdeal Pirzola Tarifiİdeal Pirzola Tarifi 2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile 1 Adet limonun kabuğu 1 Tatlı Kaşığı tuz 3 Dal dereotu 1 Kg kuzu pirzola, çift kalem kesilmilş 2 Dal maydanoz 1 Adet soğan 3 Tatlı Kaşığı bal 7 Çorba Kaşığı zeytinyağı 3 Diş sarımsak 3 Çorba Kaşığı sirke 2 Adet kurutulmuş kırmızı biber 2 Dal taze nane 2 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber 0,5 Adet muskat rendesi Pirzolaları marine etmek için mutfak robotuna, 1 adet soğanı ekleyerek suyunu çıkarıp, iyice püre olmasını sağlayın Maydanoz, nane, dereotu ve 2 adet kurutulmuş acı biber ve 3 diş sarımsakğı da robota ekleyip çekin Üzerine 1 adet turunç kabuğu rendesi, 7 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tatlı kaşığı bal,2yemek kaşığı sana mutlu aileyi 3 çorba kaşığı da sirke ekleyin ¼ muskat rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz ile sosu harmanlayın İyice karıştırdığınız sosu pirzolaların üzerine ilave edin Karıştırarak etin her tarafına bulaşmasını sağlayarak 3-4 saat bekletin Pirzolayı çift kalem kestirirseniz, et daha kalın ve sulu olur Tercihen döküm tavayı ısıtın Dibini biraz ayçiçek yağı ile yağlayabilirsiniz Tava iyice ısınınca pirzolaları ekleyin Her tarafını 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirdikten sonra fırına girecek bir kaba alarak dinlendirin, tavanız döküm ise direkt fırına koyabilirsiniz 200 derecelik fırında içinin sulu kalmasına dikkat ederek yaklaşık 4-5 dakika bekletin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kuru kekik ekleyerek servis edin
|
|
|
|