Ev Tipi Döner Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Tipi Döner Tarifiev tipi döner (4-5 kişilik) Malzeme Listesi: Yarım kilo bütün et (herhangi bir işlem yapılmamış , tek parça halinde alınacak) 4-5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı yoğurt 2-3 yemek kaşığı domates salçası Ekmek dilimleri Süslemek için kızartılmış domates ve biber (istediğiniz miktarda) Yapılışı: Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor 2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
Ev Tipi Döner Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Tipi Döner Tarifiyaa ben iskender yemeyi ozledimm soollee bol tereyagli calca soslu mmmmmm |
|
|
|