![]() |
Ev Tipi Döner Tarifi
ev tipi döner
(4-5 kişilik) Malzeme Listesi: Yarım kilo bütün et (herhangi bir işlem yapılmamış , tek parça halinde alınacak) 4-5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı yoğurt 2-3 yemek kaşığı domates salçası Ekmek dilimleri Süslemek için kızartılmış domates ve biber (istediğiniz miktarda) Yapılışı: Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin. Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor. 2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın. Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin. Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin. Afiyet olsun... |
Ev Tipi Döner Tarifi
yaa ben iskender yemeyi ozledimm soollee bol tereyagli calca soslu mmmmmm
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.