![]() |
Pehli Tarıfı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pehli TarıfıPehli tarıfı (Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir ![]() Malzemeler 1 kg kemikli et 4 patlıcan 3 domates 3 sivri biber tuz zeytinyağı sıvıyağ etlerin terbiyesi için: 1 kase yoğurt karabiber Hazırlanışı Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip alt üst kızartın ![]() ![]() bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin ![]() patlıcanları dizin ![]() ![]() fırınlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pehli Tarıfı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pehli Tarıfı1 adet kuzu kol 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı su 1,5 tatlı kaşığı tuz Kol parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|