Yoğurt Soslu Kuzu Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Kuzu Kebabı TarifiYoğurt Soslu Kuzu Kebabı Tarifi 500 gram kuzu eti 3 çorba kaşığı sıvıyağ 3 diş dövülmüş sarımsak 1'er çay kaşığı kimyon, pul biber Yoğurt sos için: 1 su bardağı yoğurt 3 çorba kaşığı limon suyu 1 adet orta boy salatalık 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Karabiber, tuz Etleri kuşbaşı olarak doğrayın Sıvıyağı bir kaba alıp sarımsak, kimyon, kişniş ve pul biber ekleyip karıştırın Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarımsaklı karışımı gezdirin Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın Sosu hazırlamak için, yoğurt ve limon suyunu karıştırın Salatalığı rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra yoğurda ekleyin Dereotu, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın Izgarada önlü arkalı kızartıp şişlerinden çıkartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın Not: Üzerine kırmızıbiberli yağ da gezdirebilirsiniz
|
|
|
|