ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yoğurt Soslu Kuzu Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1001401)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:35 AM

Yoğurt Soslu Kuzu Kebabı Tarifi
 
Yoğurt Soslu Kuzu Kebabı Tarifi

500 gram kuzu eti

3 çorba kaşığı sıvıyağ

3 diş dövülmüş sarımsak

1'er çay kaşığı kimyon, pul biber

Yoğurt sos için:

1 su bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı limon suyu

1 adet orta boy salatalık

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Karabiber, tuz

Etleri kuşbaşı olarak doğrayın. Sıvıyağı bir kaba alıp sarımsak, kimyon, kişniş ve pul biber ekleyip karıştırın. Etleri çöp şişlere dizip, üzerine hazırladığınız sarımsaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Salatalığı rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra yoğurda ekleyin. Dereotu, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Eti buzdolabından alıp, sostan çıkarın. Izgarada önlü arkalı kızartıp şişlerinden çıkartıp, yoğurt sosla birlikte servis yapın.

Not: Üzerine kırmızıbiberli yağ da gezdirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.