Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, pirzola, üçlü

Üçlü Kuzu Pirzola

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üçlü Kuzu Pirzola



Üçlü kuzu pirzola

Nelere ihtiyacımız var?

Yarım kafes kuzu pirzola

4-5 diş sarımsak

2 adet portakalın kabuğu

6-8 dal taze biberiye

Nasıl yapıyoruz?

Yarım kafes kuzu pirzolanın üç kalemini bir arada tutarak 4 parçaya kesin Sarımsakları ince kesip bıçak yardımıyla küçük küplere bölün 2 adet portakalın kabuğunu soyup ince doğradıktan sonra sarımsaklarla karıştırın Biberiyeleri saplarından ayırıp içine ekleyin (Böylece pirzolanın kemikli sırtına sürülebilir bir macun hazırlayın) Pirzolalara bu karışımı sürüp 1 saat buzdolabında dinlendirin Kömür ateşinde pirzolaların bir yüzünü 6 dk diğer yüzünü 3 dk pişirin (Böylece et orta derecede pişmiş olacaktır ve çok pişirildiğinde kaybolan tatlı lezzeti yok olmayacaktır)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.